Speltips

Het kan zijn dat je met een grote groep bent en dan kun je in teams spelen. Als je met acht mensen bent, dan kun je twee teams maken van vier en dan speel je twee aan twee. Je kunt het spel in totaal met twee tot vier spelers doen, maar je kunt dus twee aan twee spelen en dan om de beurt de zet plaatsen. Het gaat hierbij echt over het bespreken van je strategie, kunnen jullie goed samen spelen? Waag dan nog een poging in een nieuw spel en kijken wie dan als eerste drie keer kan winnen van de rest. Er zou een wedstrijdje van gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld wie als eerste drie keer wint, of wie van de vijf potjes het meeste heeft gewonnen. Als twee teams dan gelijk staan wordt er een beslissende ronde gespeeld en dan wordt de winnaar van Stef stuntpiloot bekend.

Iemand is af

Je kunt ook afspreken wat diegene gaat doen die wint of als iemand verliest moet er een opdracht uit worden gevoerd. Hierbij kun je denken aan drinken halen voor de anderen, de afwas doen, op straat mensen aanspreken en vragen om een ei, etc. Verzin samen een hele serie opdrachten en zorg er dan voor dat je gaat spelen. Diegene die verliest kan dan een opdracht pakken en zal deze uit moeten voeren. Zo kun je de hele middag lang met zijn allen veel plezier beleven met het spel Stef stuntpiloot.

Kinderen tegen volwassenen

Er kan een wedstrijdje worden gedaan van de kinderen tegen de volwassenen. Er kan dan ook twee aan twee worden gespeeld. Eens kijken wie er dan gaan winnen, de kinderen of de volwassenen? Ook hierbij geldt weer, verantwoord spelen en wellicht met opdrachten zodat je het nog spannender kunt maken. Als er namelijk wat aan vasthangt als je verliest, zal iedereen nog beter zijn best doen om te winnen zodat zij geen opdracht uit hoeven te voeren.

Geen bier drinken?

Als Stef stuntpiloot als bierspel wordt ingezet kunnen er altijd mensen bij zijn die liever niet drinken. Zij kunnen dan wat anders te drinken nemen en toch meedoen met het spel. Zeker als je met een grote groep bent en er zijn mensen die moeten rijden, is het belangrijk dat je ook ander drinken in huis hebt en niet alleen maar drank. Het moet verantwoord zijn en als je hier van tevoren aan denkt dan kun je een leuke avond hebben met het spel Stef stuntpiloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *