Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijk spelen

Doordat het spel Stef stuntpiloot gespeeld wordt door kinderen, maar ook door studenten en volwassenen, wordt er gewaarschuwd voor verantwoordelijk spelen. Als het spel Stef stuntpiloot gewoon volgens de regels wordt gespeeld, is er niets aan de hand maar wanneer er drank in het spel komt zal het er allemaal wat ruiger aan toe gaan. Daarom wordt er voor gewaarschuwd dat er verantwoordelijk gespeeld moet worden door studenten en volwassenen als zij het als drankspel gebruiken.

Drank hoeft Stef stuntpiloot niet altijd leuker te maken. Als je met een groep dit spel speelt en er zijn mensen die geen alcohol willen zorg er dan voor dat je ook wat anders in huis hebt. Mensen die nog moeten rijden of die liever niet drinken kunnen dan toch meespelen en je houdt het op deze manier erg verantwoord. Je kunt ook een limiet afspreken, na zoveel glaasjes gaan we over op ander drinken zodat het spelen ook echt verantwoord blijft.

Stef stuntpiloot verboden?

Er is een periode geweest waarin Stef stuntpiloot uit de handel is genomen. Dit komt omdat het spel toen niet meer gezien werd als een kinderspel maar studenten maakten er een drankspel van. Hierdoor is het spel tijdelijk uit de verkoop genomen, maar inmiddels is het weer gewoon verkrijgbaar in de winkels en op internet. Het spel wordt inmiddels door kinderen gebruikt, maar ook studenten gebruiken het spel nog steeds als een drankspel. Dit mag, maar er wordt wel gewaarschuwd voor het verantwoordelijk spelen zodat studenten er altijd nog even aan worden herinnerd dat zij een keer nadenken voordat ze Stef stuntpiloot gebruiken en wel rustig aan doen met de drank tijdens het spel.

Een hele periode kon je nergens meer het spel Stef stuntpiloot kopen. Je moest blij zijn als je het spel had want het was nergens meer aan te komen omdat iedereen het wilde hebben. Maar gelukkig is het weer volop in de verkoop en je kunt bijvoorbeeld online het spel vandaag bestellen en dan heb je het morgen al in huis zodat je zelf kunt spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *